Întrebări frecvente

fittydent Denture Adhesive este la nivel mondial singurul adeziv pentru proteze impermeabil. fittydent trebuie aplicat pe o proteză curată și complet uscată. Are vâscozitate mai mare decât adezivii convenționali datorită compoziției sale unice, deci este necesară doar o cantitate mică. O aplicație deține o zi întreagă. fittydent nu trebuie aplicat la fel de des ca adezivii convenționali, deoarece nu este solubil în apă (nu se dizolvă în apă).

Dacă efectul de lipire nu s-a micșorat la sfârșitul zilei, pur și simplu lăsați protezele dentare în gură peste noapte dar vă spălați pe dinți (ca atunci cand sunt naturali) folosind periuța de dinți obișnuită și o pastă de dinți. A doua zi aplicați mai puțin adeziv.

În mod normal, nu este necesară îndepărtarea protezei mai devreme, din moment ce nu ramân particule de alimente dedesubt. Cu toate acestea, în cazuri specifice – cum ar fi accidentele – proteza dentară poate fi îndepărtată cu puțină forță. Acesta va fi nedureros și nu va produce efecte negative, dar reziduurile adezivului ar putea fi lăsate pe gingie. Aceste reziduuri nu sunt dăunătoare și se vor desprinde singure după câteva ore sau se va clăti gura cu apă caldă. În nici un caz nu trebuie utilizate produse de curățare a protezelor dentare sau alte metode de îndepărtare pentru a curăța gingia. NU faceți gargară și NU vă clătiți gura cu soluția de curățare a tabletei.

Pentru a îndepărta toate reziduurile non-solubile în apă ale fittydent Adeziv pentru proteză și fittydent Super Benzi Adezive pentru proteză, sunt necesare tablete de curățare super fittydent. fittydent super comprimate de curățare îndeplinesc cerințele pentru curățarea protezei. Dacă reziduurile care nu sunt solubile în apă nu sunt îndepărtate pentru o anumită perioadă de timp, acestea ar putea deveni dure. Vă rugăm să utilizați tablete de curățare super fittydent în fiecare zi pentru a curăța reziduurile adezivului pentru proteză și a benzilor super adezive fittydent.

Acei purtători de proteze care au maxilarul inferior plat și / sau îngust trebuie să utilizeze benzi super adezive fittydent în loc de adeziv pentru proteze fittydent. fittydent super benzi adezive pentru proteză garantează o prindere sigură chiar și în aceste cazuri dificile. Benzilee sunt rezistente la apă, prin urmare sunt eficiente și pentru pacienții cu salivă excesivă. Benzile adezive super dentare fittydent nu sunt potrivite pentru maxilarele superioare. Din cauza suprafeței mai mari, nu putem garanta evitarea resturilor sub / între protezele din zona superioară.

Da. Protezele parțiale sunt fixate pe dinții naturali cu cleme. fittydent adeziv pentru proteze dentare poate fi utilizat pentru a evita ca particulele de alimente să se prindă sub proteză parțială.

Da. fittydent adeziv pentru proteze poate fi aplicat pe proteze cu căptușeală moale.

fittydent adeziv pentru proteze a fost vândut de peste 30 ani în întreaga lume. Nu a fost raportată nicio reacție alergică gravă.
Cu toate acestea, oamenii pot fi alergici la orice fel de alimente, prin urmare reacția alergică nu poate fi complet exclusă.

Benzile adezive super fittydent pentru proteze se vând de peste 30 ani în întreaga lume. Nu a fost raportată nicio reacție alergică gravă.
Cu toate acestea, oamenii pot fi alergici la orice fel de alimente, prin urmare reacția alergică nu poate fi complet exclusă. Reacțiile alergice pot duce la o senzație de arsură.

Zincul este inofensiv dacă este ingerat în cantități mici, dar poate fi periculos dacă este luat în exces. Supradozajul cu zinc poate duce la pierderi de sănătate.
Un studiu clinic efectuat la Universitatea din Texas, publicat în revista Neurology, a raportat pacienți care au suferit otrăvire cu zinc, neuropatie și alte tulburări neurologice asociate cu utilizarea pe termen lung a adezivilor pentru proteze care conțin zinc.

Recomandăm utilizatorilor oricărui comprimat de curățare a protezelor dentare să folosească o baie de proteză în loc de un pahar pentru a-și curăța protezele. Utilizând o baie de proteză, utilizatorii pot evita să bea din greșeală soluția de tabletă după ce proteza a fost eliminată.

Din când în când, stomatologii se confruntă cu proteze dentare a căror suprafață sau culoare s-au schimbat. Această transformare este adesea pusă pe seama detergenților chimici folosiți pentru curățarea protezelor dentare. Cu toate acestea, trebuie să ne amintim că există mulți factori suplimentari care pot provoca, de asemenea, aceste modificări ale protezelor dentare. De exemplu:

Polimerizare nesatisfăcătoare a materialului protezei
Un mediu bucal deosebit de agresiv – în special la pacienții cu boli ale sistemului digestiv (cauze endogene)
Atacul bacteriilor – poate tinde să relaxeze structura moleculară
Administrarea de medicamente în mod regulat
Consumul frecvent al alcoolului
Perierea protezelor cu o pastă de dinți care reține cloroform
În cazuri extreme, stomatologilor li se prezintă proteze corodate, brute și fragile – aproape uzate -. În timp, cu polimerizare defectuoasă, poate apărea ocazional coroziune. De asemenea, pot rezulta scurgeri de apă în structura materialului, decolorarea de la modificarea refracțiilor de lumină sau pierderea transparenței. În ultimii ani, îmbunătățirea calității materialelor pentru proteze a însemnat că modificările descrise apar rar sau sunt văzute doar rar comparativ cu utilizarea anterioară – chiar dacă utilizarea produselor chimice de curățat a crescut. Aceste descoperiri, precum și cele din cabinetele stomatologice, justifică concluzia că produsele de curățare chimică nu pot fi învinovățite pentru modificările materialelor dentare. Testele riguros controlate efectuate în mod regulat de producătorii de produse de curățat stomatologice au dat, de asemenea, aceleași rezultate ca și constatările microscopice din cabinetele stomatologice.

Nu, adezivul dentar Fittydent NU conține gluten.

Pentru a curăța petele greu de îndepărtat, vă recomandăm să lăsați proteza în lichidul de curățare peste noapte sau să le curățați cu alcool pur (96%).

Adezivul pentru proteză fittydent s-a dovedit eficient în studiile clinice efectuate în Europa și Statele Unite. În toate studiile, fittydent a fost evaluat cel mai bun adeziv pentru proteză în evaluarea generală și a fost covârșitor preferat de purtătorii de proteze. Rezultatele testelor confirmă faptul că adezivul pentru proteză fittydent îmbunătățește capacitatea de mestecat și reținere a protezei.

Perioada de valabilitate a acestuia este de 4 ani de la data producției.

Depinde de mărimea protezei și de cantitatea de adeziv care se întinde pe proteză. În medie, un tub de 40 grame (1,4 oz) de adeziv pentru proteză fittydent va dura aproximativ patru săptămâni.

fittydent adeziv pentru proteză este format din două componente principale: acetat de polivinil (PVA) și carboximetilceluloză (CMC). Polivinilacetatul este adezivul. Funcționează numai pe o suprafață uscată pentru a crea efectul de legare (cum ar fi guma de mestecat). Pentru a menține mucoasa uscată, folosim carboximetilceluloză (CMC) care funcționează ca un „burete” pentru a absorbi umezeala din gură. Când „buretele” este saturat de umezeală, mucoasa devine umedă, acetatul de polivinil își pierde efectul de legătură și protezele rămân în loc doar prin aspirație (punct de saturație). Acum puteți îndepărta cu ușurință protezele. Toate reziduurile non-solubile ale adezivului vor rămâne pe proteză. De obicei, nu rămâne adeziv pe mucoasă. În cazul unor resturi de adeziv pe gingie, clătiți-vă gura cu apă caldă. Periați proteza sub jet de apă pentru a îndepărta reziduurile de alimente. Pentru a îndepărta reziduurile insolubile în apă ale adezivului pentru proteze fittydent, sunt necesare tablete de curățare fittydent cu pH 9. Comprimatele de curățare fittydent garantează curățarea protezelor dentare.

fittydent adeziv pentru proteză dentară NU conține zinc.

Consistența adezivului dentar fittydent este legată de temperatură. fittydent adezivul pentru proteze trebuie păstrat la temperatura camerei. Dacă tubul este rece, acesta trebuie încălzit în mână pentru o perioadă scurtă de timp înainte de utilizare.

Îndepărtați foliile de protecție de pe ambele părți ale benzii fittydent. Prin îndoire puteți forma banda într-un mod care se potrivește cu forma protezei.

fittydent Adeziv pentru proteză se usucă în tubul care rămâne deschis sau nu este închis etanș. Pentru a evita această problemă, închideți întotdeauna bine tubul imediat după utilizare și păstrați duza curată!

Carboximetilceluloza de sodiu (CMC): Acest ingredient derivă din celuloză. Adezivul CMC din fittydent pentru proteze dentare provine din conifere de înaltă calitate.

Acetat de polivinil (PVA): PVA nu este solubil în apă, nu este alergic și nu are gust. Polivinilacetatul este un ingredient de bază utilizat în gumele de mestecat.

Veți simți banda doar dacă nu a fost tăiată corect. Banda trebuie tăiată cât mai exact posibil, astfel încât să se potrivească exact protezei. Asigurați-vă că benzile vor fi tăiate în felul următor:

Cei care poartă proteză dentară care au maxilarul inferior plat și / sau îngust trebuie să utilizeze benzi super adezive fittydent în loc de adeziv pentru proteze fittydent. Benzile fittydent super adezive pentru proteză garantează o prindere sigură chiar și în aceste cazuri dificile. Benzile sunt rezistente la apă, prin urmare sunt eficiente și pentru pacienții cu salivă excesivă.

Da, dar în acest caz ar trebui utilizată o cantitate crescută de adeziv pentru proteză fittydent. În cazul în care proteza inferioară nu rămâne pe loc o zi, ar trebui folosite în schimb benzi adezive pentru proteze fittydent.
Benzile adezive fittydent pentru proteze au fost dezvoltate pentru purtătorii de proteze cu salivă excesivă și / mandibulă inferioară / îngustă / plată.

Da. fittydent adeziv pentru proteze creează un puternic efect de legare pe suprafața uscată. Prin urmare, funcționează deosebit de eficient pentru purtătorii de proteze dentare cu gura uscată.

Deoarece tabletele super curățare fittydent sunt alcaline (pH 9), părțile metalice ale protezelor dentare nu vor fi corodate. Prin urmare, acestea sunt, de asemenea, foarte recomandate pentru curățarea protezelor parțiale și a aparatelor ortodontice.

fittydent super comprimate de curățare poate îndepărta foarte bine placa. (Stiftung Warentest 10/2011).

În acest caz, s-a aplicat prea mult adeziv fittydent pe proteză. Aplicați adeziv fittydent pentru proteză mai puțin. Nu aplicați adezivul prea aproape de marginea protezei.

Pentru gingiile sensibile, o senzație ușoară de furnicături sau arsură poate fi simțită ocazional. Va trece repede și este absolut inofensiv. Pentru a evita senzația de furnicături sau arsură, puteți răspândi adezivul pentru a crea un strat subțire și uniform. Așteptați aproximativ 30 de secunde înainte de a introduce în gură protezele.